Psykoterapiaa koulutushoitona
Julkaistu 30. tammikuuta 2024
Heini Elo, aikuisten integratiivisen yksilöpsykoterapian koulutuksessa
Olen yksilöpsykoterapiakoulutuksessa, suuntaus Integratiivinen aikuisten yksilöpsykoterapia (valm. 2026) ja haen tähän liittyen koulutuspotilaita. Terapian käyntitiheys 1-2 krt/vko ja hoidon pituus 12 - 40 kertaa. Koulutushoitoihin ei voi saada Kelan tukea ja tämä on huomioitu käyntihinnassa. Koulutushoito eroaa muista hoidoista ennen kaikkea siinä, että minulla on mahdollisuus tiiviiseen työnohjaukseen prosessin aikana. Pohjakoulutukseltani olen psykologi. Olethan minuun yhteydessä ja kerron mielelläni lisää!
Yhteydenotot: Sähköpostilla heini(at)aatosklinikka.fi tai puhelimitse 040 760 0781.
Mirva Nyholm, varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeuttikoulutuksessa
Olen koulutukseltani kätilö ja sairaanhoitaja, ja opiskelen tällä hetkellä varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeutiksi. Teen koulutukseen liittyviä hoitoja tarjoamalla terapeuttista keskusteluapua Aatos klinikalla raskaana oleville tai perheille, joissa on alle 4-vuotiaita lapsia.
Käyntien fokuksessa voi olla varhainen vanhemmuus ja vauvan ja vanhemman suhde. Huoli voi liittyä esimerkiksi vanhemman stressiin, vaikeaan elämäntilanteeseen tai trauma- ja menetyskokemuksiin.
Minulla on pitkä työkokemus synnytysosastolta sekä synnytyspelkopoliklinikalta, joten raskausajan huolet ovat minulle erittäin tuttuja. Synnytyksestä voi tulla keskustelemaan myös synnytyksen jälkeen. Minua kiinnostaa myös erilaiset vuorovaikutuspulmat ja olen niissä mielelläni teitä auttamassa.
Olen kuunteleva ja helposti lähestyttävä. Minulle on tärkeää, että asiakas tulee kohdatuksi juuri sellaisena kuin on.
Yhteydenotot: Sähköpostilla mirva(at)aatosklinikka.fi.
Elina Virtasalo, nuorten psykodynaamisen yksilöpsykoterapian koulutuksessa
Tarjoan koulutuspsykoterapiaa 16-22 vuotiaille nuorille. Olen psykodynaamisessa nuorten yksilöpsykoterapeuttikoulutuksessa (valm. 2026). Aiemmalta koulutukseltani olen psykologi ja perhe- ja pariterapian psykoterapeutti.
Psykodynaaminen nuorten psykoterapia perustuu psykodynaamiseen ajatteluun. Terapiassa nuoren on mahdollista luottamuksellisesti ja kiireettömästi tutustua itseensä ja syventyä asioihin, jotka tuntuvat vaikeilta, ahdistavilta tai huolestuttavilta. Psykoterapiaa voisikin kuvata matkaksi kohti omaa itseä. Psykodynaamisessa psykoterapiassa ajatellaan muutoksen ajattelu-, tunnesäätely- ja toimintatavoissa tapahtuvan prosessin myötä, ei niinkään tehtävien tai harjoitusten kautta.
Psykodynaamisessa psykoterapiassa tapaamisia on 2 krt/vk ja hoito kestää yleensä pidemmän aikaa, esimerkiksi vuoden tai useamman vuoden.
Yhteydenotot: Sähköpostilla elina.virtasalo(at)aatosklinikka.fi tai puhelimitse 044 247 5960.
Charlotta Söderling, traumapsykoterapeuttikoulutuksessa
Traumapsykoterapia on integratiivinen psykoterapian muoto, jossa vaikeita elämänkokemuksia ja -tapahtumia työstetään turvallisessa hoitosuhteessa asiakkaan tahtiin edeten. Keho-mieli-yhteyttä vahvistetaan asiakkaan oireiden ja toimintakyvyn puitteissa kehollisten harjoitusten avulla. Traumapsykoterapialla voidaan hoitaa sekä kiintymyssuhteissa tapahtunutta että ulkoisten tapahtumien aiheuttamaa pitkäänkin jatkunutta traumatisoitumista. Prosessi voi painottua vakauttavaan, prosessoivaan tai resursoivaan työskentelyyn joskin sisältää usein jossain määrin elementtejä kaikista.
Prosessi voi olla lyhyt, muutamien kuukausien pituinen tai pitkä, vuoden tai useita vuosia kestävä. Tapaamisfrekvenssi on 1 kerta/viikko, jota asiakkaan tarpeiden mukaan sovittaessa myöhemmin on mahdollista tiivistää 2 kertaa/viikko.
Jos olet 16-vuotta täyttänyt tai sitä vanhempi ja kiinnostunut koulutushoitona toteutettavasta traumapsykoterapiasta, otathan yhteyttä charlotta@aatosklinikka.fi tai puhelimitse 041-314 1652.
Traumapsykoterapi är en integrativ psykoterapiform i vilken svåra livserfarenheter och -händelser bearbetas. Klientens känsla av trygghet är viktig i psykoterapin och processen framskrider i
klientens takt. I traumapsykoterapi beaktas kropp-sinne kopplingen vilken kan förstärkas genom olika övningar. Då man söker sig till traumapsykoterapi kan det t.ex. handla om en enskild traumatisk händelse, anknytningstrauman eller långvarig traumatisering från barndomen. Målet är att klienten med hjälp av traumapsykoterapin skall kunna integrera traumatiska minnen till en del av sin egen livshistoria och att traumasymptomen, ofta såväl fysiska, psykiska som kognitiva, därmed minskar och att funktionsförmågan förbättras.
Processen kan antingen vara kort, minst 5 månader eller lång, från ett år upp till flera år. Frekvensen är vanligen 1 gång i veckan men kan senare vid behov ökas till 2 gånger i veckan.
Jag jobbar med 16-år fyllda ungdomar och med vuxna. Om du är intresserad av traumapsykoterapi som skolningspsykoterapi får du gärna kontakta mig per e-post: charlotta@aatosklinikka.fi eller per telefon, 041- 314 1652